Aktuális

I. Decathlon Kerékpáros Nap – A Velencei-tó megközelítése, avagy hogyan utazz bringával

I. Decathlon Kerékpáros Nap – A Velencei-tó megközelítése

Közeleg az I. Decathlon által megrendezett kerékpáros, családi nap! A nagy tókerülés előtti utolsó hasznos tanácsokat, tippeket olvashatjátok Kézsmárki Tamás tollából:

“Most már tényleg csak párat kell aludni az első Decathlon Kerékpáros Családi Napig.

Beszéltünk a felkészülésről (ami remélem mindenkinek jól sikerült), a hasznos útravalókról, de ugye valahogy le is kell jutni a Velencei-tóhoz… erről szeretnék pár sort írni a rendezvény előtt pár nappal.

Hogyan lehet a legegyszerűbben eljutni a Velencei-tóhoz?

A lejutást többféleképpen lehet megoldani. Nyilván a legegyszerűbb megoldás az ember hű négykerekű társa, az autó, de például Kelenföldről 40 perc alatt vonattal is le lehet jutni a tóhoz. Ha vonattal utazunk, van valami iskolás kirándulós feelingje a dolognak, arról nem is beszélve, hogy hang nélkül 120-al hasít a piros vagy a kék kígyó. Érdemes lehet ezt a közlekedési módot választani, mert kényelmes, gyors és pár száz forintból megoldott az utazás. Persze biztos lesz, aki bevállalja, hogy bringával érkezik a bulira.

Érkezhetünk vonattal vagy két keréken is

Kerékpár szállítása

Ha úgy döntünk, hogy autóval megyünk, a bringák szállítása kényes téma, ami számtalan módon megoldható.

Például az utastérben. Figyeljünk, hogy a bringával ne karcoljuk össze a kocsi kárpitját, a lánccal ne koszoljuk össze a szövetet, ezért pedig érdemes egy régi pokrócba vagy plédbe csomagolni a bringát. De aki nagyon profi szeretne lenni, vásárolhat kb. 20 000 Ft-tól bringaszállító táskát, és így a paripa is sértetlen maradhat. Ha a tetőn szállítjuk a bicajt, figyeljünk arra, hogy ne akarjunk beállni a garázsba, fa alá, melynek lelógnak az ágai (ezért célszerű egy feliratot tenni a műszerfalra, hogy a szeretett kétkerekűnk a fejünk felett utazik).

Van még egy, illetve két lehetőség a szállításra. A csomagtér ajtajára szerelhető szállító talán praktikusabb, mint a tetőn elhelyezett, de itt fokozottan figyelni kell a rendszám láthatóságára, mert ha nem látszik megfelelően, bizony megbüntetik a Ridert. És végül a számomra legszimpatikusabb megoldás a vonóhorgos szállító. Ezt felrakni a leggyorsabb, a bringákat pikk-pakk fel lehet dobálni, és mehetünk is. Nyilván ez a legköltségesebb megoldás mind közül, de ha az ember sokat használja, akkor hosszútávon a legpraktikusabb.

Ha megtaláltuk a legmegfelelőbb megoldást, akkor kocsiba be, vagy vonatra és bringára fel, és irány a Velencei-tó most szombaton!”

Kapcsolódó rendezvény